Onze missie in vier woorden. 

De naam ’s-Hertogenbosch staat voor: 

  • Prachtig 
  • Duurzaam 
  • Eenheid 
  • Inclusiviteit
  1. Een prachtige naam.
    Hoort bij onze cultuurhistorische uitstraling met een grote aantrekkingskracht voor bewoners en bezoekers, een naam van allure voor de hoofdstad van Noord Brabant. De Bosschenaar mag trots zijn op deze naam. 
  2. Een duurzame naam.
    Vanaf 1242 heet de stad ”In Bosco Ducis”, ”Stad in het bos van de Hertog”. Wij willen deze naam doorgeven aan ons nageslacht. Het is geen wegwerpartikel. 
  3. Eenheid in het gebruik van de naam ’s-Hertogenbosch. 
    In 1996 besloot de voltallige Gemeenteraad om de naam ’s-Hertogenbosch bij Wet vast te laten leggen. Wij blijven er alert op dat de Gemeente deze naam blijft hanteren. De naam ’s-Hertogenbosch dient gebruikt te worden bijvoorbeeld bij congressen, bijeenkomsten nationaal, internationaal en bij promotie van de stad en uiteraard ook bij “schriftelijke” communicatie. Naamsbekendheid is in de reclamewereld van groot belang, gebruik dan wel steeds dezelfde naam. 
  4. Inclusiviteit. 
    Onze Gemeente heet ’s-Hertogenbosch. Bij de in 1185 gestichte oude stad, zou zowel de naam Den Bosch als ’s-Hertogenbosch kunnen passen, gezien de geschiedenis vanaf het prille begin. De Gemeente omvat inmiddels echter de oude stad met vele dorpen daaromheen. Een Rosmalenaar vindt dat hij in Rosmalen woont, daar heeft hij binding mee, een Orthenaar woont in Orthen, een Nulander in Nuland enzovoort. Zij zullen niet zeggen dat zij in Den Bosch wonen. Maar alle inwoners van zowel dorpen als van de oude stad te samen, wonen wel in de Gemeente ’s-Hertogenbosch, de verbindende naam die wij promoten, gesteund door de wet, onze ambassadeurs en onze medestanders. 

Het genootschap bestaat uit:

Frans BolderVoorzitter
Wim SpermonSecretaris
Henk van VugtPenningmeester
Sjef Brummer
Rob Hoogeboom
Hans Kok
Joop Thissen
Nort LammersStagiair